• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/uyanisyayinevi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905334645270
  • https://twitter.com/uyanisyayinevi
  • https://www.instagram.com/uyanisyayinevi

Günün Sözü

Serinin ilk kitabı olan, soluksuz takip edeceğiniz bir maceraya hazır olun.

⦁ Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz ve nerelerde çalıştınız?

⦁ Kadim Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden, başkente en yakın mesafede ancak inkişaf etme serüvenini göz önüne aldığımızda bir o kadar da ırak bir mesafede bulunan; kendi içinde muhafazakâr ve tutucu, içine girdiğinizde bir o kadar samimi ve cana yakın olduğunu göreceğiniz insanlardan müteşekkil bir vilayette, Çankırı'da 1992 yılının Eylül ayında dünyaya geldim. İlk derece tahsilimi Güneş İlköğretim Okulunda, orta derece tahsilimi Çankırı Anadolu Lisesinde tamamladım. İlk ve orta derece tahsilim hitamında beni erken yaşta meslek hayatına kazandıran Polis M.Y.O'nu kazandım ve talebelik hayatımın nihai noktası bu okul oldu. Talebesi olarak tahsilimi sürdürdüğüm her okulda, daima çeşitli spor branşlarıyla alakadar oldum. Alakadar olduğum her spor branşıyla ilgili de bazı başarılar elde ettim diyebilirim. Misal olarak, 3 yıl art arda Çankırı'da tertip edilen liseler arası Satranç Turnuvasında 1. oldum, Polis Okulları arasında tertip edilen Havalı Tabanca müsabakasında bireysel dalda ikincilik ve takım olarak birincilik kazandım. Amatör seviyede Çankırıspor Profesyonel Futbol Kulübünün Paf takımında futbol oynadım. Meslek hayatım içerisinde 2014 yılında evlendim ve şuan bir oğlum ile şirin bir çekirdek aileye sahibim.

⦁ Yazma hikâyenizi anlatır mısınız? Ne zaman yazmaya başladınız ve ilk kitabınızın adı, konusu neydi?

⦁ Açıkçası muazzam bir yazma hikâyem mevcut değil. Samimi olmak gerekirse hayatın her kulvarında bir şeyleri başarıp başaramadığım noktasında bir deneme yapmayı seven bir insan olarak, bir kitap kaleme alıp alamayacağımı merak ederek bu işe giriştim. Yazmaya yeni başladığım için henüz tesirli bir anlatımım olmadığını ve muhayyelemde kurduğum olay örgüsünün kâfi mertebe de olmadığını düşünsem de, bir yerden kitap yazma serüvenine başlamam gerektiğine kanaat getirdiğim için 2017 yılı Şubat ayında ilk eserim olma özelliğini haiz Alpagut Budun 1 Beklenmedik Keşif adlı eserime başladım. Mayıs ayında bu eserimin ilk serisini nihayete erdirdim. Kitabımın tarzı klasik bir polisiye hüviyetinde olmasa da polisiye tarzında olarak tanımlayabilirim.

⦁ Yazmaya başlamadan önce ve şu an duygularınız arasında ne gibi farklar var?

⦁ Yazmadan önce ki haleti ruhiyem ile şuan mevcut olan halim arasında bir farklılık olduğunu mütalaa etmiyorum.

⦁ Bugüne kadar hangi kitapları yayınladınız ve konusu neydi?

⦁ Yalnızca Alpagut Budun adlı eserimi yayınladım.


⦁ Yazarken nelerden ilham alırsınız?

⦁ Bilincinde olduğum bir ilham kaynağım yok.

⦁ Yazmak için önce neler yapmak lazım, okumadan yazan ve hemen kitap çıkarmak isteyen o kadar çok ki bu konuda ne diyeceksiniz?

⦁ Kitap yazmak için kitap okumanın elzem olduğunu düşünmüyorum. Bu şekilde düşünmemin sebebi nedir diye merak ediyor olabilirsiniz. Naçizane görüşüme göre; bir kişinin kitap yazmak için okuması gerektiğini değil; yaşaması, tecrübe etmesi gerektiğini düşünüyorum. Ya da kâfi derecede hayal gücüne sahip olmasının yeterli olacağını düşünüyorum. Edebi yönden yazdığı kitabı kelimelere dökerken belki pek bir usta olamayabilir ya da kurgusu çok kuvvetli olmayabilir ancak bir insanın muhayyelesinde canlandırdığı bir hikâyesi varsa bu hikâyesini kelimelere dökmek için başka insanların mahsulü olan edebi nitelikleri pek haiz kitapları okumasının zaruri olduğunu düşünmüyorum.

⦁ İyi yazmanın bir formülü var mı? Sizce nedir?

⦁ Böyle bir formül var mı bilmiyorum ama bir gün var olduğunu keşfedersem herkese ilan etmekten memnuniyet duyarım.

⦁ Çok satan mı çok okunan mı çok tanınan yazar mı daha verimlidir sizce?

⦁ Çok satan bir kitaba sahip olursanız zaruri olarak çok okunursunuz, çok okunursanız çok tanınırsınız. Bunlar ardı ardına bir silsileyi takip eden dereceler olduğunu düşünüyorum. Yani kanaatimce hepsi birbirine bağlı bir mefhum. Bu yüzden şu şekilde olursa verimli olur diyemem.

⦁ Daha iyi yazmak için neler yapıyorsunuz?

⦁ Konusu itibariyle hangi muhteviyatta, hangi tarzda olursa olsun tüm kitapları okumayı tercih ediyorum.

⦁ Çalışmış olduğunuz yayınevleri ve ilgili kişileri hakkında ve halen çalışmakta olduğunuz yayın evi ve ilgili kişileri hakkında görüşlerinizi bildirir misiniz?

⦁ Şuan itibariyle Ahmet Bilgehan Arıkan ile beraber çalışıyoruz. Kendisi ile iletişimimizin ve muhabbetimizin iyi olduğunu mütalaa ediyorum.

⦁ Rahmetli olmuş ya da yaşayan yazar ve şairlerden benimsediğiniz kimlerdir?

⦁ Edebiyatçı yönünden zengin diyebileceğimiz mertebede yazar sahibi bir toplum olduğumuz için, sevdiğim yazar sayısı çok fazla olduğundan özellikle şu yazarı benimsedim diyemem.

⦁ Yazar ve şair arkadaşlara söylemek istediğiniz bir çağrınız var mıdır?

⦁ Henüz çağrıda bulunacak bir vasfa haiz olmadığımı mütalaa ediyorum. Bu yüzden bir şey söylememin haddim olmadığını düşünüyorum.

⦁ Son olarak iyi yazar-şair olmak isteyenlere ya da bu işe yeni adım atacak olanlara tavsiyeleriniz nelerdir?

⦁ Henüz tavsiyede bulunacak bir vasfa haiz olmadığımı mütalaa ediyorum.



1811 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Okuyalım, Okutalım
Site Haritası