• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/uyanisyayinevi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905334645270
  • https://twitter.com/uyanisyayinevi
  • https://www.instagram.com/uyanisyayinevi

Günün Sözü

Aşk sabır ister azizim... Ya yerle bir olursun, Ya da yârla bir.


Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Hangi okullarda okudunuz ve nerelerde çalıştınız?

29 yaşındayım. Kuruluşun ve kurtuluşun beşiği Bilecik'imizin gözbebeği Bozüyüklüyüm ve halen orada yaşamaktayım. İlk, orta ve liseyi Bozüyük'te okudum. Arkadaşlarımıza kötü örnek olmasın lakin ders çalışmayı hiçbir zaman sevmedim. Çalışmamamıza rağmen orta ve lisede takdirsiz bir karnemiz olmadı çok şükür. Bizim ders çalışmamazlığımız tembellik. Öğretmenlerimin hep benden yana sıkıntısıydı anneme babama öyle derlerdi. Kafası çalışıyor ama tembel... Ders çalışmayı sevmememizin bir nedeni belki de bizim zamanımızda ev ödevleri ağırdı. Belki de bundan dolayı. Liseyi bitirdikten sonra Konya Selçuk Üniversitesi'nde elektronik haberleşme bölümüne gittim. Fakat üniversite maceramızı üniversite terk ile sonlandırdık. Hayırlısı böyleymiş. Şu anda Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü açıktan okumaktayım ve 2. sınıftayım. Vatan borcumuz olan askerliğimi 15 ay olarak acemi birliğimi İstanbul'da, usta birliğimi Bitlis/Tatvan'da yaptım. Asker dönüşü 2 sene reklam ve nakliye üzerine ticaretle uğraştım. Ticaretin bize göre olmadığını düşündükten sonra ticari hayatımızı sonlandırdık ve şu anda bir nakliye firmasında sevkiyat şefi olarak görev yapmaktayım. Eğitim, askerlik ve iş hayatımız özetle böyle...15 Haziran 2014'te kitabımda ki kelimelerin sahibi, sevda perdem, hayat arkadaşım eşim Betül hanım ile hayatlarımızı birleştirdik. 29 Aralık 2016'da kızım Hira Ülkü dünyaya geldi... Siyasi hayatımızda aileden kaynaklı bir hayli hareketli. Uzun yıllar Ülkü Ocakları içerisinde üniversitede, bulunduğum ilçede çeşitli görevlerde bulundum. Son olarak 2015-2016 senelerinde Bozüyük Ülkü Ocakları başkanlığı yapmakta nasip oldu.

Yazma hikâyenizi anlatır mısınız? Ne zaman yazmaya başladınız ve ilk kitabınızın adı, konusu neydi?

Yazmayı çok seviyorum. Kalem elime geçsin, telefon ya da bilgisayar fark etmez. Hemen oracıkta bir söz karalarım, bir şeyler yazarım. Elimiz kalem tutmaya başladığından beri yazıyoruz. Fakat her yazılana yazı, şiir ya da söz dememek lazım. Kelimelere anlam katacak bir duygu gerekli. Anlam katacak o duygu ve düşünce 2010 yılında gözlerimden kalbime düştü. Az önce de söylediğim gibi kitabımdaki kelimelerin sahibi, eşime başladım yazılar yazmaya, şiirler yazmaya, sözler yazmaya. O kadar çok ki yazdığım yazılar şiirler....Yazı, şiir, sözler yazdığımı daha önceden bilen Ahmet Bilgehan Arıkan ağabeyimin teşvikiyle tüm bunları aralardan seçtik, toparladık. Fakat hanımdan izinsiz olmazdı bu iş. Ona aitti çünkü tüm hepsi ve iznimizi aldık kitap haline getirdik, asılda ona ait olan ölümsüz bir eser bırakmış olduk. İçerisinde sonradan ilave yaptığımız farklı sözler ve şiirlerde mevcut tabi ki. Kitabımıza ilk olarak farklı bir isim vermiştim. Fakat sonradan bazı sebeplerden dolayı değişikliğe gitmek zorunda kaldık. İsim konusunda baya bir araştırma yaptık, düşündük. Farklılık olmalıydı. İlahi ve beşeri aşkı anlatan bir isim olmalıydı ve en sonunda Yarla Bir şiirimizin başlığı kitabımızın da ismi oldu. Güzelde oldu sanırım.

  

 
Yazmaya başlamadan önce ve şu an duygularınız arasında ne gibi farklar var?

İlk gün nasıl ise şu anda da aynıyız. Fakat tabi gün geçtikçe insanla birlikte kelimelerde olgunlaşıyor. Daha bir oturaklaşıyor, daha bir güçleniyor kaleminiz...

Bugüne kadar hangi kitapları yayınladınız ve konusu neydi?

"Yârla Bir" benim ilk kitabım, göz bebeğim. Kitabımızın sonunda okuyucularımıza ufaktan mesajımızı da verdik. Bu son kitabımız olmayacak. Gerçekleştirebilirsek inşallah güzel projelerimiz var ilerleyen zamanlarda...

Yazarken nelerden ilham alırsınız? 

Ne yazdığına ve türüne bağlı. Cenab-ı Allah'ın yarattığı her şeyden ilham almak mümkün. Aldığımız nefes bile ilham değil mi sizce?

Yazmak  için  önce neler yapmak lazım, okumadan yazan ve hemen kitap çıkarmak isteyen o kadar çok ki bu konuda ne diyeceksiniz?

Yazmak için biraz olsun kelime dağarcığınız güçlü olacak. Ne yazdığınızı bileceksiniz ki ne anlatacağınızı, karşıdakinin ne anlayabileceğini, nasıl anlayabileceğini bilin. Hiçbir şey aceleye gelmez. Acele etmeden temkinli ve işin ehli olan insanlara danışarak hareket etmekte fayda var diye düşünüyorum. Rabbim herkesin gönlüne göre versin...

İyi yazmanın bir formülü var mı? Sizce nedir?

Bence iyi yazmak için, iyi biri olmalı insan. Zihninizde kötülük tanecikleri taşıyorsanız emin olun iyi yazıda yazamazsınız.

Çok satan mı çok okunan mı çok tanınan yazar mı daha verimlidir sizce?

Bir yazarın bence çok satması önemli değil. Günümüzde o kadar çok kitap, o kadar çok yazar var ki... Her gün onlarca yeni kitap çıkıyor. Asıl olan çok okunması. Yazar ne kadar çok okunursa, o kadar çokta tanınır. Ne kadar çok okunur, anlaşılırsa o kadar da okuyucu için verimli olur.

Daha iyi yazmak için neler yapıyorsunuz?

Daha iyi yazmak için okumakta gerekli elbet. Fakat düşünmek, düşünürken hayal gücünü geliştirmekte bir o kadar önemli...

Çalışmış olduğunuz yayınevleri ve ilgili kişileri hakkında ve halen çalışmakta olduğunuz yayın evi ve ilgili kişileri hakkında görüşlerinizi bildirir misiniz?

Aile ve baba dostu Uyanış Yayınevi sahibi Ahmet Bilgehan Arıkan ağabeyimle yıllardır tanışıyoruz. Hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Böyle kusursuz ve temiz insanlarla karşılaşmak, tanışmak, dost edinmek günümüzde o kadar zor ki. Önüme bu yolu açan Bilgehan ağabeyime teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Var olsunlar...

Bugüne kadar hangi kurum veya kişi öncülüğünde katıldığınız kitap ile ilgili ortak projeler nelerdir ve konusu amacı nedir?

Bu yola yeni girdik. Henüz daha yeni başlıyoruz. Rabbim hakkımızda hayırlısını versin...

Rahmetli olmuş ya da yaşayan yazar ve şairlerden benimsediğiniz kimlerdir?

Cengiz Aytmatov, Hüseyin Nihal Atsız, Necip Fazıl Kısakürek, Cemal Safi, Selman Kayabaşı, Dursun Ali Erzincanlı, Serdar Tuncer o kadar çok ki anlık olarak ilk aklıma gelenler... Hepsi güzel insanlar.

Yazar ve şair arkadaşlara söylemek istediğiniz bir çağrınız var mıdır?

Ne olursa olsun yazmaktan vazgeçmesinler. Yazı yeri geldiğinde suskunların, mazlumların, âşıkların sessiz çığlığıdır.

Son olarak iyi yazar-şair olmak isteyenlere ya da bu işe yeni adım atacak olanlara tavsiyeleriniz nelerdir?

İşi ehli ile birlikte yapsınlar. Aceleci davranmasınlar. Su akar yolunu bulur. Cenab-ı Allah herkesin gönlüne göre versin. Selam, dua ve muhabbetle.

 

 

 

 

 

 

 



2068 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Okuyalım, Okutalım
Site Haritası