• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/uyanisyayinevi
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905334645270
  • https://twitter.com/uyanisyayinevi
  • https://www.instagram.com/uyanisyayinevi

Günün Sözü

Şaşlık Kebabı - Kadayıflı Ayva Tatlısı

Şaşlık Kebabı

Şaşlık Kebabı

700 gr. bonfile

3 soğan

1 tutam taze kekik

zeytinyağı

tuz

karabiber

lavaş

Garnitür İçin:

1 kavanoz köz patlıcan

1 kavanoz köz biber

1 kavanoz biber sos

Hazırlanışı: Bonfileyi parmak parmak doğruyoruz. Soğanları iri iri dilimliyoruz. Çöp şişlere bir parça et bir parça soğan geçiriyoruz. Bu şekilde malzeme bitene kadar şişlere takıyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Üzerlerine tuz, karabiber ve taze kekik yaprakları serpiyoruz.

Zeytinyağı döküyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. 1 saat kadar sosta dinlendirdikten sonra ocak üstüne koyduğumuz ızgara tavaya az sıvı yağ döküyoruz. Şişleri koyup çevirerek pişiriyoruz. Garnitürü için, köz patlıcanı, köz biberi bıçakla inceltiyoruz.

Bir kaseye koyuyoruz. Üstüne biber sosu da döküyoruz ve karıştırıyoruz. Lavaşların içine önce sos karışımından sürüyoruz. Üstüne şişi koyuyoruz ve servis ediyoruz.

Kadayıflı Ayva Tatlısı

Kadayıflı Ayva Tatlısı

6 ayva

6 elma

12 çorba k. toz şeker

1 tatlı k. karanfil

kırmızı gıda boyası

su

Üzeri İçin:

250 gr. kadayıf

1,5 su b. toz şeker

1 su b. su

1 dilim limon

kaymak  

Hazırlanışı:

Ayvaları enden ikiye kesiyoruz ve çekirdek yuvalarını çıkarıyoruz. Çekirdekleri de ayırıyoruz. Yayvan bir tencerede su kaynatıyoruz. Ayva çanaklarını içine koyuyoruz. Gıda boyasını döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Yarı kıvamda pişince cam fırın kabına ayva çanaklarını diziyoruz. Elmaları soyuyoruz ve rendeliyoruz. Ayva çanaklarının içlerine rendelenmiş elmayı paylaştırıyoruz. Her bir ayva çanağına 1 çorba kaşığı şeker koyuyoruz. Karanfilleri atıyoruz. Tenceredeki ayva sosunu da fırın kabına aktarıyoruz.
Ayva çekirdeklerini de atıyoruz. Üzerini yağlı kağıtla kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz.

Metal muffin kalıplarına kadayıfı paylaştırıyoruz. Parmaklarımızla iyice bastırarak sıkılaştırıyoruz. Üstlerine sıvıyağ gezdiriyoruz. Fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Bu sırada şerbeti için, tencereye 1 su bardağı su, 1,5 bardak şeker ve bir dilim limon koyup kaynatıyoruz. Kadayıflar fırından çıkınca üstlerine şerbet gezdiriyoruz. Ayva tatlısını fırından çıkarınca üstlerine kalıplardan çıkardığımız kadayıfları koyuyoruz. Kadayıfların üstlerine de kaymak koyarak servis ediyoruz.

www.oktayustam.com.tr



1923 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Okuyalım, Okutalım
Site Haritası